Ze strooit Baking Soda op haar matras. De Reden? Wist ik dit maar eerder.


Met een gemiddelde nachtrust van 8 uur breng je ruim 2.880 uur in bed door. Per nacht verlies je ongeveer een halve liter vocht.


Deze hoeveelheid vocht trekt in je matras, kussen en dekbed overtrek. Het is dus belangrijk om je bed goed schoon te houden. Dit is belangrijk voor je gezondheid en nachtrust. Daarom is het goed schoonhouden van je bed een must. We hebben 5 tips voor je verzameld waarmee je jouw bed vrij kan krijgen van stof en ongedierte.


Tadalafil Oral Strip 1. Keer regelmatig je matras om

Bedden fabrikanten adviseren om elk half jaar je matras om te draaien. Als ezelsbruggetje zou je de overgang van zomer naar winter tijd kunnen gebruiken. Ten eerste is het belangrijk om je matras te luchten. Een andere reden om elk half jaar je matras te keren is het voorkomen van ligkuilen.

click 2. reinig je matras met baking soda

Pak een zeef en strooi hiermee Baking Soda over je matras heen. De baking soda zal er voor zorgen dat nare geurtjes opgenomen worden. Na een paar uur kan je de Baking Soda opzuigen en ruikt je bed weer heerlijk fris.

buy cheap generic cytotec online canada pharmacy no prescription 3. Reinig je lakens op hoge temperatuur

Na een week zal je merken dat je lakens niet zo fris meer ruiken. Belangrijk is om lakens op een temperatuur van minimaal 50 graden te wassen.

kussen, hoofdkussen

ZIE OOK: Vergeelde kussens zijn binnen een mum van tijd weer stralend wit dankzij deze handige tip!

4. Zorg voor een schoon kussen

Ook een kussen moet goed schoongemaakt worden. Je hoofd kan behoorlijk zweten tijdens de nacht. Was daarom iedere 2 maanden je kussen uit op minimaal 60 graden. Wil je het kussen sneller droog krijgen doe dan 2 tennisballen in de droger.

5. Was je dekbed

Je kan je dekbed laten reinigen in de stomerij. Of je kan geld uitsparen door het zelf te doen. Lees wel altijd eerst het labeltje van je dekbedovertrek om te weten wat de beste wasmethode is.

Vergeet niet om deze handige tips te delen met je vrienden.