OH dus dat is nou het waterige laagje op je yoghurt de volgende dag!

http://growyourdme.com/terms/


safest place to buy finasteride online Als je regelmatig Yoghurt eet zal je het volgende wel herkennen. Je pakt het bakje uit de koelkast en je ziet er een waterig laagje opstaan? Het gelige plasje water op je yoghurt ziet er niet al te smakelijk uit. Maar wat is het nu eigenlijk.

http://gracechurchcameron.org/contactus.htm Yoghurt is een prima bron van eiwitten, zo krijg je bij een bakje volle yoghurt (250 gram) al zo’n 9,5 gram eiwit binnen, bij magere yoghurt ligt dit zelfs iets hoger omdat de concentratie eiwitten hoger is aangezien er minder vetten in zitten. Je krijgt bij een bakje magere yoghurt 10,5 gram eiwit binnen. Het laagje op je Yoghurt is gelukkig niet zo erg als het het er uitziet.

Gelukkig is het allemaal niet zo erg dan dat het er uitziet. Bij het proces om de yoghurt mooi en dik te maken ontstaat het melkeiwit, oftewel wei. Deze wei-vloeistof wordt opgeslagen in de celwanden van de melk. Dit ziet hier totdat de cellen gebroken worden. Dit kan op verschillende momenten gebeuren: namelijk tijdens het vervoeren van de yoghurt, omdat de yoghurt dan steeds heen en weer kan schudden, maar ook tijdens het eten wanneer je een lepel gebruikt, breken de cellen. De vloeibare wei ontsnapt dan en drijft naar de oppervlakte. Dat vormt het laagje water op je yoghurt.

Er zijn mensen die het vochtige laagje afgieten. Erg zonde want het laagje zit boordevol gezonde wei vloeistof. Roer je Yoghurt extra door en geniet er van.

Deel dit bericht met je vrienden.