Is je mobieltjes in het water gevallen? Met deze tip bespaar je veel geld uit voor een reparatie!


We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder mobiele telefoon. Onderzoeken wijzen uit dat mensen wel 30x per uur op hun smartphone kijken. Is er een WhatsApp berichtje binnengekomen, een Facebook update of nieuwe Twitter bericht.


Groot is dan ook de paniek als je telefoon stuk is. Ongelukjes zitten in een kleine hoekje. Er zijn genoeg mensen die weleens meegemaakt hebben dat hun telefoon in het water raakte. Even niet opletten en je telefoon ligt in het zwembad, zee, afwaswater of zelf in de toiletpot. Gelukkig hebben we een manier gevonden waarop je telefoon toch te redden is. Lees snel verder.


Het is uiterst belangrijk om je telefoon zo snel mogelijk te redden. Hoe korter je telefoon in het water ligt hoe makkelijker hij te reanimeren is. Je telefoon zal zich vanzelf uitschakelen. Modernere telefoons doen dit van zelf. Mocht je telefoon een losse batterij hebben bijvoorbeeld een toestel van Samsung of Nokia haal dan de batterij uit het toestel en leg deze te drogen. Zorg ervoor dat de batterij niet te heet wordt vanwege ontploffingsgevaar.

Pak een bakje en vul deze helemaal met droge witte rijst. Leg je telefoon erin en zorg ervoor dat hij helemaal onder de rijst zit. Eventueel kan je de rijst na 12 uur vervangen voor een beter effect. Na 24 uur kan je je toestel eruit halen de batterij er weer indoen en het toestel aanzetten. Het resultaat? Je toestel werkt weer. Je spaart zo veel kosten uit voor een dure reparatiebeurt.

Vergeet niet om deze tip te delen met je vrienden!