Het is een goed teken als je kind eten morst tijdens het eten! lees hier waarom!


We herkennen het allemaal als ouder, hier komt het vliegtuigje doe je mondje maar open. Het kan soms een lastige klus zijn om je kind te voeden met eten en drinken. Als je kind uiteindelijk lekker gaat eten of drinken morsen ze vaak eten of drinken op hun kleding of op tafel. Dit is natuurlijk niet erg, maar wist je dat dit een goed teken is? Er is namelijk een groot onderzoek geweest naar deze reden waarom kinderen vaak knoeien.

Laatst had een Britse Universiteit onderzoek gedaan naar onder andere borstvoeding en het opbouwen van het eerste vaste eten bij de schattige baby’s. Er werd gelijk iets opvallends ontdekt: Kinderen van ¬†een half jaar en ouder zouden niet meer met een lepel gevoerd moeten worden. Het is beter dat de kinderen zelf mogen bepalen wat en hoeveel er gegeten wordt, hierdoor zijn de kinderen beter in staat om te stoppen met eten wanneer ze een vol maagje hebben.

Ook is er uit het onderzoek gebleken dat baby’s tussen de 6 en 12 maanden die nog steeds met de lepel eten krijgen, later een grotere kans hebben op overgewicht. Van de totaal 1250 onderzochte kinderen kreeg ongeveer 20% te maken met overgewicht. Kinderen die vroeger veel knoeiden hebben op latere leeftijd een gezonder gewicht en ze eten over het algemeen gevarieerder.

Vond je dit artikel leuk? Deel het onderzoek verder met alle families op Facebook!