DIT vergiftigt ons elke dag en we zijn het ons er niet eens van bewust!


Voordat we met dit artikel beginnen, zou ik je een vraag willen stellen: Maak je weleens gebruik van wasverzachter die je dan gebruikt als wasmiddel? Als je dit doet dan zul je dit vast en zeker merken in je portemonnee. We betalen namelijk veel geld voor fris ruikende kleding.

Je ziet dagelijks veel reclames van wasverzachter merken op tv en internet. Ze zijn vaak misleidend want wist je dat er in de meeste wasverzachters een hoop chemische stoffen in verwerkt zitten die je via je lichaam betreden via de huid en inademing.

Wasverzachter is dus helemaal niet zo fris en gezond voor je als je denkt. Vooral kleine kinderen kunnen de grootste schade ervan oplopen.

Wasverzachter bestaat uit schadelijke (geur)chemicaliën die zeer moeilijk te verwijderen zijn omdat ze zijn ontworpen om vast te houden aan de stof. Hierdoor blijft de geur langer in de kleding zitten.

Hieronder zie je een lijst van de meest voorkomende giftige chemicaliën in alle wasverzachters:

watch Alfa-Terpineol – Deze gevaarlijke, chemische stof kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken zoals duizeligheid, hoofdpijn, geheugenverlies en zelfs gevoelloosheid in het gezicht, pijn in de nek en rug.

http://boxartsds.com/printing/ Benzylacetaat – Een toxische stof die gekoppeld is aan pancreaskanker. De dampen kunnen irritatie veroorzaken aan de luchtwegen en ogen.

source site Benzylalcohol – Benzylalcohol kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid en extreme dalingen van de bloeddruk.

Deze bovenstaande schadelijke chemicaliën kun je dus beter mijden. Je kunt het beste gebruik maken van goedkopere en gezondere alternatieven zoals azijn of zuiveringszout. Ze zijn gezonder voor je gezondheid en ze zijn veel beter voor het milieu!

Ga jij nog wasverzachter gebruiken? Laat het ons weten! Vergeet deze belangrijke informatie niet te delen met je vrienden en familie op Facebook!